Tandvård

Även om det inte är speciellt roligt behöver man då och då gå till tandläkaren. Det allra vanligaste är att man går dit en gång per år för undersökning och sedan tillkommer eventuell behandling, men om man har dåliga tänder kan man få gå dit oftare. Men det kostar en del pengar att gå till tandläkaren.

Tandvårdsbidrag

Varje år får man ett tandvårdsbidrag av Försäkringskassan och det är på mellan 300-600 kronor per år beroende på hur gammal du är. Bidraget kan sparas i två år, sedan nollställs det och du får börja om igen. Pengarna kan inte tas ut. Förutom tandvårdsbidraget finns det också möjlighet att få ett extra stöd för de ekonomiska delarna av tandvården.

Hur viktig är tandvården för hälsan?

Man kan tro att tandvården bara påverkar munnen men så är absolut inte fallet. Om man får en infektion i munnen kan den snabbt sprida sig vidare i kroppen och till slut nå hjärtat med allvarliga följder. Inför större planerade operationer är det därför viktigt att munhälsan är på topp.

Vad kostar tandvården?

Tandvård kan kosta i stort sett hur mycket som helst. Men när du kommer upp i kostnader över 15 000 kronor per år behöver du bara betala 15 % av kostnaderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *