Oralcare.se hjälper dig med dina tänder

Behöver du gå till tandläkaren? I så fall kan oralcare.se hjälpa dig med dina besvär. Oavsett om du har hål i tänderna, tandsten eller har råkat slå ut en tand, kan du få professionell hjälp med dina tänder. Men det är även viktigt att du själv tar hand om dina tänder så att du slipper besöka tandläkaren i onödan.

Tandvård är inte sjukvård

Av någon anledning är inte tandvården inkluderad i sjukvården. Det innebär att när man får problem med sina tänder så får man stå för notan själv. För många är det en dryg kostnad när man gör sitt årliga besök hos tandläkaren där det konstateras att man har karies eller andra problem med munnen som måste åtgärdas. För att själv ta tillbaka lite av kontrollen över sin mun, kan man vidta vissa åtgärder för att slippa dyra tandläkarbesök, såsom att:

  • Strunta i det årliga tandläkarbesöket.

Känner du inte av några problem med dina tänder? Då finns egentligen inte heller någon anledning att gå till tandläkaren. Vänta med det tills du känner ett faktiskt behov av det.

  • Välja respektabla tandläkare.

Vilken tandläkare man har spelar roll för vilken vård man får. Det finns exempelvis fall där tandläkare har påstått att patienten haft problem när det i själva verket inte funnits några problem. Bra och respektabla tandläkare, såsom oralcare.se, ser till att göra ett professionellt arbete och inte lura sina kunder.

  • Ta hand om dina tänder.

Att ta hand om sina egna tänder på ett ordentligt och regelbundet sätt är avgörande för att man ska få kontroll över sin mun och dess hälsa. Det gör man genom att borsta tänderna morgon och kväll, använda tandtråd eller mellanrumsborste ibland samt vara lite försiktig när man äter hårda saker. Många tänder har sprickor i sig som gör tänderna mer porösa och att bita hårt i hårda saker kan leda till att tänderna spricker.

  • Besöka tandläkaren vid behov.

Det är viktigt att gå till tandläkaren när man behöver det. På så vis åtgärdar man problem innan de blir för stora och dyra. Risk finns annars att man väntar för länge med att göra något och det kan i värsta fall leda till att man förlorar sina tänder.